Marten Randa
© 2019 Marten Randa.

Galerie Marten Randa

Stationsweg 41

NL 9671 AM  Winschoten

+31(0)5 97 41 41 40

www.galeriemartenranda.nl

Open: vr 12-22 uur en za-zo 12-18 uur.

Galerie Marten Randa is gevestigd in een pand uit 1907 en ligt in het centrum van de stad Winschoten in het noordoosten van de provincie Groningen. In de galerie worden steeds wisselende exposities gehouden van hedendaagse kunstenaars uit binnen- en buitenland. De geëxposeerde kunst varieert van schilderijen en beelden tot glas- en designobjecten. Per expositie wordt de inrichting van de galerie aangepast door in verschillende vertrekken een ambiance te creëren waarin de kunstwerken zo optimaal mogelijk tot hun recht komen.

In de galerie is een speciale ruimte ingericht voor de uitgebreide glascollectie. Verder hebben de schilderijen van Marten Randa een vaste plaats in de galerie. Achter de galerie ligt De Verbeelde Stadstuin.

© 2019 Marten Randa.

© 2019 Marten Randa.

Schoonheid hoeft niet duur te zijn. Er zijn in de galerie naast prachtige, prijzige objecten ook kleine schoonheden van bijvoorbeeld brons te zien die praktisch binnen ieders bereik liggen.

Galerie Marten Randa is lid van de Nederlandse Galerie Associatie.

Marten Randa is het pseudoniem van Bert Kiewiet. De schilder werd geboren op 18 juli 1942 in Winschoten en overleed op 16 mei 2018. Hij begon op jonge leeftijd te tekenen en te schilderen. Sinds 1990 trad de kunstenaar naar buiten via exposities in diverse galeries in binnen- en buitenland. Van puur figuratief ontwikkelde hij zich naar een stijl die het best te omschrijven valt als (lyrisch) abstract. In 2001 opende Marten Randa een galerie voor hedendaagse kunst.

Het schilderwerk van Marten Randa laat zich vergelijken met kunsten als de dichtkunst en muziek. Zijn kleuren worden als klanken op het doek gebracht, de ene keer bijna explosief, de andere keer ingetogen. Marten Randa toont ons de altijd aanwezige gevoelens en vibraties die voortkomen uit intermenselijke relaties; de menselijke energie in al haar vormen en kleuren. Met iedere penseelstreek wordt het onzichtbare zichtbaar gemaakt. De energie die Marten Randa ertoe dreef te schilderen, was tevens de energie die hij waarnam bij anderen en waaraan hij uiteindelijk vorm gaf. Als de toeschouwer iets van deze gevoelens herkent, is het doel bereikt.

© 2019 Marten Randa.
© 2019 Marten Randa.
© 2019 Marten Randa.
© 2019 Marten Randa.

Top

Copyright notice   
Disclaimer
Contact